Tanssien läpi elämän

Tanssi on 16-vuotiaalle tamperelaiselle Leea Lepistölle muutakin kuin vain harrastus. Se on elämäntapa.

Kaikki tanssit on tanssittu

Lepistö on tanssinut lähes koko ikänsä. Kiinnostus tanssiin syntyi siskon tanssiharrastuksen innoittamana. Leea aloitti satubaletin 4-vuotiaana Teija Suovan Baletti- ja Tanssistudiolla, missä hän tanssii edelleen. Baletin jälkeen tanssilajit ovat vaihtuneet hip hopista jazziin, ja breakdancesta nykytanssiin. Omimmaksi tyylilajikseen Leea kokee jazz- ja nykytanssin välimuodon.

aamulehti2

 

Tanssi kertoo tarinan

Lepistö edustaa SottiisiiMoves 2014 tapahtumassa yhdessä muun tanssiryhmän kanssa jazz- ja showtanssi kategoriassa ’Suru’ nimisellä esityksellä. Teija Suovan Baletti- ja Tanssistudion ryhmään kuuluu yhdeksän iältään 15-20-vuotiasta tanssijaa. Esityksen koreografiasta vastaa Reetta Rajamäki.

Ryhmä harjoitteli syksyllä tanssisarjaa, joka talven mittaan muodostui nykyiseksi kisakoreografiaksi. Lepistö kertoo, että varsinaista tarinaa esityksen takana ei ole, sillä ”Surun” ilmaisussa tärkeintä on tunne.

Tanssin avulla voi kehollisesti ilmaista tunteita ja kertoa tarinaa. Jokainen kokee surun eri tavalla, ja on katsojasta kiinni, kuinka esityksen tulkitsee.

Taidetta vai kilpailua

Kilpailut ovat osa Lepistön aktiivista tanssiharrastusta, ja kokemusta hänelle on karttunut vuosien varrella useista eri kisoista ja tanssikatselmuksista. Voittoa tärkeämpää on kuitenkin lavalle pääseminen.

Toki kisoihin lähdetään tavoittelemaan hyvää tulosta, mutta parasta on päästä esiintymään yleisölle, hän kertoo.

SottisiiMovesin kaltaisia tanssikatselmuksia Lepistö pitää kilpailun sijaan paikkoina, joissa pääsee nauttimaan ja inspiroitumaan muiden tanssiesityksistä. Hän toteaakin tanssin olevan ennen kaikkea taiteenlaji, jota on vaikea arvioida ja kritikoida.

 

aamulehti5

Enemmän aikaa tanssisalilla kuin kotona

Tanssi täyttää suurimman osan Leean viikkoaikataulusta.

SottisiiMoves esityksen lisäksi hän treenaa muita tanssilajeja, sekä tanssikoulunsa kevätnäytöstä ja hip hopin SM-kisoja varten. Vapaapäiviä ei viikkoon juuri mahdu. Mukaan pitäisi kuitenkin mahduttaa myös lukiolaisen koulutyöt läksyineen ja koeviikkoineen.

Jaksan tämän kaiken, sillä tanssi on suurin intohimoni. Tanssi tulee aina etusijalla, jonka vuoksi koulujutut saattavat joskus jäädä vähän vähemmälle huomiolle, hän tunnustaa.

Lepistö opiskelee ilmaisutaitopainotteisessa Tampereen yhteiskoulun lukiossa, missä hän pääsee yhdistämään lukion normaaliin oppimäärään muun muassa tanssin ja liikeilmaisun kursseja.

”Tanssiminen on osa minua”

Lepistö kertoo tanssimisen olevan yksi elämänsä tärkeimmistä asioista.

Tanssiminen on keinoni ilmaista itseäni ja tunteitani. Se on auttanut minua itseni löytämisessä  ja siitä on muodostunut osa identiteettiäni.

Leean haaveena olisikin saada rakkaasta harrastuksesta tuleva ammatti. Hän kertoo hakeneensa ammatilliseen tanssikoulutukseen Tampereen konservatorioon, joiden pääsykokeet odottavat loppukeväästä. Ylioppilastutkinnon Leea aikoo suorittaa loppuun iltalukiossa, jos tulee valituksi.

Aina voin hakea konservatorioon sisään uudelleen, vaikka en ensimmäisellä yrittämällä paikkaa saisikaan, Lepistö kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

 

Yksi asia kuitenkin on varmaa. Tanssiminen jatkuu kaikesta huolimatta.

 

 

 

Teksti ja kuvat Ella Holttinen

 

0 vastausta

Voit käyttää jonkin verran HTML:ää
Moves

MOVES 2017

Kevään 2017 aikana järjestetään helmi-huhtikuun aikana alueellisia nuorten tanssitapahtumia, joista valitaan edustajat Rovaniemellä 26.-28.5.2017 pidettävään valtakunnalliseen nuorten tanssitapahtumaan. Vuoden 2017 Movesin tiedot löytyvät TÄÄLTÄ                          

ART MOVES – TAIDE LIIKUTTAA!

artmoves_final #artmoves #taideliikuttaa #nuorikulttuuri #moves